У день тиші на Харківщині зареєстрували 16 порушень виборчого законодавства

20 липня, напередодні позачергових виборів до Верховної Ради України, до поліцейских відділеннь Харкова та області надійшло 16 звернень про порушення виборчого законодавства. За однією заявою було відкрито кримінальне провадження.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення відділу комунікації Нацполіції Харкова.

Станом на 15:00 працівниками Шевченківського, Київського, Московського, Лозівського, Чугуївського, Ізюмського відділів поліції зафіксовано 11 фактів розміщення плакатів, банерів, листівок та білбордів з передвиборчою агітацією політичних партій та кандидатів у народні депутати України.

Окрім того, до поліції звернувся 60-річний харків’янин, який виявив свою відсутність у списках виборців.

У Слобідському районі невідомий громадянин біля під’їзду будинку агітував громадян проти одного з кандидатів у народні депутати України.

Мешканка села Кисівка Коломацького району звернулась до поліції з інформацією про те, що у селищі Коломак група осіб проводила соціологічне опитування громадян стосовно виборів.

До Шевченківського відділу поліції із повідомленням звернувся місцевий мешканець. Чоловік розповів про виявлення у мережі Інтернет відеоролику про те, що група осіб у різних районах Харкова надає виборцям неправомірну вигоду за голосування ними за певного кандидата на виборах.

Всі повідомлення належним чином зареєстровані у Журналах єдиного обліку заяв і повідомлень відділів та відділень поліції. Проводиться перевірка.

Також слідчим Немишлянського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України за фактом зміни назви організації кандидатом у народні депутати України. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв ХарківTimes, у Харкові, у гуртожитку студентам пропонували гроші за голосування за “правильного” кандидата.